Faszerowane papryki
Składniki
- 1 woreczek ryżu
- 1 puszka kukurydzy
- 100 g szynki
- 150 g sera żółtego
- garść pieczarek
- 1 średnia cebula
- 1 kostka rosołowa
- 4 papryki czerwone
Wykonanie
Papryki umyj i odkrój główki, wydrąż środek. Ryż ugotuj. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po 10 minutach dodaj ryż i dobrze wymieszaj. Złącz z bulionem z kostki rosołowej. Gotuj tak długo, aż bulion wchłonie się w ryż. Ser i szynkę pokrój w kostkę. Faszeruj papryki zaczynając od sera, szynki i kolejno ryż oraz kukurydzę. Układaj warstwami. Na wierzchu posyp serem. Zapiecz całość w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 60 min
Smacznego!
2 komentarze
Lady Riina
O kurczę, muszę wypróbować ^^
Żaklina Michałowska
Dla osób, które lubią mocniejsze smaki polecam doprawić pieprzem i papryką ostrą i słodką 🙂