faszerowane papryki
Przepisy

Faszerowane papryki

Składniki

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 puszka kukurydzy
  • 100 g szynki
  • 150 g sera żółtego
  • garść pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 kostka rosołowa
  • 4 papryki czerwone

składki do faszerowania

Wykonanie

Papryki umyj i odkrój główki, wydrąż środek. Ryż ugotuj. Pieczarki i cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Po 10 minutach dodaj ryż i dobrze wymieszaj. Złącz z bulionem z kostki rosołowej. Gotuj tak długo, aż bulion wchłonie się w ryż. Ser i szynkę pokrój w kostkę. Faszeruj papryki zaczynając od sera, szynki i kolejno ryż oraz kukurydzę. Układaj warstwami. Na wierzchu posyp serem. Zapiecz całość w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

 

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min

Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *