klopsy z otrębami
Przepisy

Klopsy z otrębami

Składniki

  • 500 g mięsa z łopatki
  • 4 małe cebule
  • 2 opakowania ryżu
  • oregano
  • pieprz
  • sól
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • przyprawa: papryka słodka
  • oliwa z oliwek
  • otręby
  • 2 jajka
  • kilka łyżek mąki razowej

 

Wykonanie

Przygotuj głębokie naczynie, umieść w nim mięso, wbij 2 jajka, dopraw pieprzem, solą, oregano, papryką słodką i zamieszaj. Posiekaj cebulę na drobno, wrzuć na patelnię z 1 łyżką oliwy, smaż. Następnie połącz z mięsem. Ugotuj 2 woreczki ryżu w lekko osolonej wodzie. Złącz z mięsem i dodaj koncentrat. Wymieszaj całość. Przygotuj sobie miseczkę i wysyp do niej otręby. Uformuj kuleczki z mięsa, obtaczaj je w otrębach i smaż na patelni, aż będą rumiane.

gotowe klopsy z otrębami

gotowe klopsy

Liczba porcji: 10

Czas przygotowania: 30 min

Smacznego!

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *