filet w rozmarynie
Przepisy

Filet z rozmarynem w połączeniu z puree porowym

Bardzo lubię to proste połączenie, brakuje mi tylko warzywnego dodatku w postaci sałatki szwedzkiej i obiad gotowy.

Składniki

  • 4 duże ziemniaki
  • 1/2 pora (biała część)
  • 1/2 dużej cebuli
  • oliwa z oliwek
  • 300 g piersi z kurczaka
  • rozmaryn
  • przyprawa gyros
  • pieprz i sól

filet w rozmarynie

Wykonanie

Obierz i ugotuj ziemniaki w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu potraktuj je ubijaczką do ziemniaków. Por pokrój w plastry, a cebulę posiekaj na drobno. Wrzuć na patelnię i skrop oliwą. Następnie połącz z puree i dokładnie wymieszaj.

Filet z piersi z kurczaka pokrój w podłużne paski, średniej długości. Dopraw rozmarynem, pieprzem, a na sam koniec przyprawą gyros. Paski poukładaj koło siebie na patelni i początkowo nie dodawaj oliwy. Zrób to dopiero po około 5 minutach.
Filet możesz przyprawić kilka godzin wcześniej, wówczas smak mięsa będzie bardziej intensywny.

Czas przygotowania: 40 minut

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *