zapiekanka z fasolki szparagowej i szynki
Przepisy

Zapiekanka z fasolką szparagową i szynką

Składniki

  • około 200 g makaronu penne
  • 100 g fasolki szparagowej
  • około 30 dag ulubionej szynki
  • 1 średni pomidor
  • 1 serek topiony
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • ewentualnie czosnek np: w przyprawie

zapiekanka z fasolki szparagowej i szynki

zapiekanka z fasolki szparagowej i szynki

Wykonanie

Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie al dente. Pokrój szynkę w drobną kostkę. Cebulę posiekaj i podsmaż lekko na suchej patelni. Ugotuj fasolkę, odcedź. Pomidora obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Przygotuj sobie naczynie żaroodporne i układaj kolejno warstwami, zaczynając od makaronu, szynki, pomidorów, serka topionego, fasolki. Na sam wierzch posól, popierz. Wstaw do piekarnika, piecz w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.

Czas przygotowania: 30 minut

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *