pizzerinki
Przepisy

Pikantne krążki

Składniki

  • 5 szklanek mąki pszennej
  • 20 dag drożdży
  • 1 łyżeczka soli
  • 3 łyżki oleju/oliwy
  • 1 łyżka cukru
  • 450 ml ciepłej wody

Nadzienie

  • 1 opakowanie sera żółtego 200 g
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 zielona papryka
  • 2 cebule
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 jajko do posmarowania

Wykonanie

Połącz wszystkie składniki ciasta. Dodawaj mąki przy wyrabianiu ciasta, aby było elastyczne i gładkie. Przykryj na 1h do wyrośnięcia. Przygotuj sobie przedmiot, którym będziesz nadawał kształt powstałej masie. Przygotuj farsz. W drobną kostkę pokój 3 papryki, posiekaj cebulę i szczypiorek. Wrzuć na patelnię dodając 1 łyżkę oliwy, dopraw ulubioną przyprawą i chilli. Posmaruj krążki jajkiem, a na to układaj kolejno ser i farsz. Piecz w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 30 min.

ciasto na pizzerinki

farsz na pizzerinki

Liczba porcji: około 15

Czas przygotowania: 40 min + 30 min pieczenie

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *