Naleśniki z kaszy jaglanej
Składniki
- 1/2 opakowania kaszy jaglanej
- 2 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- 1 jogurt naturalny duży
- 2 łyżki miodu
- sól
- olejek waniliowy/ śmietankowy
- oliwa z oliwek
Wykonanie
Ugotuj kaszę w lekko osolonej wodzie. Przygotuj sobie głębokie naczynie, wbij do niego 2 jajka, wlej mleko, wodę, dodaj 2 łyżki miodu i olejek waniliowy/ śmietankowy. Wymieszaj. Dodaj kaszę jaglaną i jogurt naturalny. Użyj blendera, aby powstała jednolita masa. Ciasto będzie bardzo delikatne, dlatego smaż mniejsze naleśniki.
Podawaj z ulubionym dżemem bądź posypką. Ja wybrałam Dżem jagodowy przygotowany przez moją babcię, wiórki kokosowe i starte jabłka.
Podsumowanie
Liczba porcji: około 15
Czas wykonania: 30 min
Smacznego!