Naleśniki z kaszy jaglanej
Przepisy

Naleśniki z kaszy jaglanej

Składniki

  • 1/2 opakowania kaszy jaglanej
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 jogurt naturalny duży
  • 2 łyżki miodu
  • sól
  • olejek waniliowy/ śmietankowy
  • oliwa z oliwek

Naleśniki z kaszy jaglanej

Wykonanie

Ugotuj kaszę w lekko osolonej wodzie. Przygotuj sobie głębokie naczynie, wbij do niego 2 jajka, wlej mleko, wodę, dodaj 2 łyżki miodu i olejek waniliowy/ śmietankowy. Wymieszaj. Dodaj kaszę jaglaną i jogurt naturalny. Użyj blendera, aby powstała jednolita masa. Ciasto będzie bardzo delikatne, dlatego smaż mniejsze naleśniki.

Podawaj z ulubionym dżemem bądź posypką. Ja wybrałam Dżem jagodowy przygotowany przez moją babcię, wiórki kokosowe i starte jabłka.

Naleśniki z kaszy jaglanej

Podsumowanie

Liczba porcji: około 15
Czas wykonania: 30 min

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *