chleb kukurydziany
Przepisy

Wiejski chleb kukurydziany

Składniki

  • 1 szklanka mąki kukurydzianej
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 150 ml mleka
  • 115 ml kwaśnej śmietany
  • 2 jajka
  • 100 g stopionego masła

 

Wykonanie

W dużej misce wymieszaj wszystkie suche składniki. W oddzielnym pojemniku połącz mleko, śmietanę, jajka i masło. Następnie połącz z suchymi składnikami. Wylej ciasto na dobrze natłuszczoną formę. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Podawaj na ciepło. Możesz zjeść go na sucho jak i z ulubionym dżemem.

chleb kukurydziany

Czas przygotowania: 40 min

Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *