zupa jarzynowa, jarzynowa z kalarepą
Przepisy

Wiosenna jarzynowa z kalarepą

Wiosna oficjalnie już w moim menu. Kalarepa w zupie jest tego przykładem.

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 3 ziemniaki
  • 1 kalarepa
  • 3 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 1 seler
  • 1 pęczek natki z pietruszki
  • 3 łyżki masła
  • pieprz
  • sól
  • słodka papryka

jarzynowa z kalarepą, warzywna z kalarepą

Wykonanie

Warzywa, umyj. Obierz marchewkę i pietruszkę. Pokrój je w plastry, resztę warzyw- w kostkę.
W garnku rozgrzej masło, wrzuć warzywa i zrumień je przez kilka minut. Dolej wodę i zagotuj przez 10-15 minut. Dopraw pieprzem, solą i papryką słodką. Zagotuj przez kolejne 5-7 minut. Dodaj posiekaną wcześniej natkę z pietruszki i wymieszaj dokładnie.
Jeśli to konieczne podgotuj zupę jeszcze przez 5 minut.

zupa jarzynowa z kalarepą, wiosenna zupa z kalarepą

Czas przygotowania: 35 min

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *