faszerowane bułki
Przepisy

Bułeczki z jajecznym nadzieniem

Sobotnie II śniadanie!

Na pewno nie raz, nie dwa widzieliście tego typu kuchenny wynalazek. Stwierdziłam, że czas, abym i ja przygotowała takie bułeczki. Nadzienie jest kwestią indywidualną, tak więc każdy może je wypełnić czym tylko zapragnie.

Dodatkową zaletą tej potrawy jest to, że można ją szybko wykonać i nie trzeba robić przy tym wielkich zakupów, bo zazwyczaj te podstawowe produkty typu jajka czy szynka są w naszej lodówce.

Składniki

  • kilka bułek, najlepiej ciemnych (ja mam 6)
  • 1/2 małego pomidora
  • 5 plastrów szynki
  • 2 plastry ulubionego sera
  • 1 mała cebula
  • koperek
  • pieprz
  • przyprawa: słodka papryka
  • przyprawa: suszony czosnek
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • 4 jajka

faszerowane bułki

Wykonanie

Odetnij górną część bułki, a środek wydrąż. Posiekaj cebulę i koperek. pokrój w kostkę ser, szynkę i pomidora. Wydrążoną bułkę skrop lekko oliwą i dopraw pieprzem i papryką.

Następnie połącz w małej miseczce cebulę, koperek, ser, szynkę i pomidora. Wymieszaj całość i lekko dopraw pieprzem i słodką papryką. Nakładaj farsz, staraj się wypełnić całą przestrzeń bułki. Rozbełtaj 4 jajka. Dopraw solą i polewaj napełnione farszem bułeczki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 10- 15 minut.

Czas przygotowania: 25 minut

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *