Kolorowa sałatka z makaronem ryżowym
Prosta sałatka do zabrania ze sobą na wynos. Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami i serkiem topionym jest bardzo smaczny.
Składniki
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 czerwonej papryk
- 1 serek topiony kremowy
- 4 rzodkiewki
- garść makaronu ryżowego
- pieprz
- przyprawa: papryka słodka
- przyprawa uniwersalna
- 100 g szynki
Wykonanie
Odlej wodę z kukurydzy. Pokrój w drobną kostkę ogórka, paprykę, rzodkiewki i szynkę. Połącz w misce wszystkie składniki. Dodaj serek topiony i dokładnie wymieszaj. Zagotuj wodę i pokrusz makaron. Przykryj przykrywką garnek i trzymaj makaron w nim przez 3 minuty. Dopraw sałatkę pieprzem, papryką słodką i przyprawą uniwersalną.
Czas wykonania: 15 minut
Smacznego!