sałatka makaronowa
Przepisy

Kolorowa sałatka z makaronem ryżowym

Prosta sałatka do zabrania ze sobą na wynos. Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami i serkiem topionym jest bardzo smaczny.

Składniki

  • 1/2 ogórka zielonego
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1/2 czerwonej papryk
  • 1 serek topiony kremowy
  • 4 rzodkiewki
  • garść makaronu ryżowego
  • pieprz
  • przyprawa: papryka słodka
  • przyprawa uniwersalna
  • 100 g szynki

sałatka makaronowa

Wykonanie

Odlej wodę z kukurydzy. Pokrój w drobną kostkę ogórka, paprykę, rzodkiewki i szynkę. Połącz w misce wszystkie składniki. Dodaj serek topiony i dokładnie wymieszaj. Zagotuj wodę i pokrusz makaron. Przykryj przykrywką garnek i trzymaj makaron w nim przez 3 minuty. Dopraw sałatkę pieprzem, papryką słodką i przyprawą uniwersalną.

Czas wykonania: 15 minut

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *