gotowe roladki
Przepisy

Roladki paprykowe z sałatką z cukinii

Składniki na roladki

  • 500 g filetu z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • koperek
  • pieprz
  • 2 jajka
  • panierka do potraw
  • olej/ oliwa do smażenia

roladki warzywne z kurczaka

Wykonanie

Mięso ubij tak jak na kotlety schabowe. Popieprz i dopraw przyprawą do kurczaka. Pokrój paprykę w drobną kostkę. Posiekaj koperek. Połącz warzywa z kukurydzą i zamieszaj. Na sam środek rozbitego mięsa nałóż farsz i zawiń je. Możesz użyć wykałaczek. aby farsz nie wypadał z roladek. Jajka rozbełtaj i mocz kolejno w nim roladki, a następnie obtocz w panierce. Nagrzej patelnię z 2 łyżkami oleju/ oliwy i smaż mięso około 10 minut. Przewracaj je z każdej strony.

Składniki na sałatkę z cukinią

  • 1/2 cukinii
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • garść makaronu penne
  • bazylia
  • 1 łyżka oliwy/oleju

składniki na roladki

Wykonanie

Ugotuj w osolonej wodzie fasolkę przez około 15 minut. Cukinię pokrój w cienkie plastry i przekrój w połowie. Wrzuć na patelnię bez tłuszczu i posyp szczyptą soli. Niech przez parę minut powoli się podgotowuje. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Złącz ugotowaną fasolkę z cukinią i duś 5 min. Dodaj makaron i 1 łyżkę oleju. Zostaw jeszcze na 2 minuty na ogniu ciągle mieszając.

Dodatkowo ugotuj 0,5 kg ziemniaków i wykorzystaj resztę farszu do roladek, dodając go do ziemniaków.

 

Liczba porcji: 4

Czas przygotowania: 60 min

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *